דיאטוט

יום רביעי, 30 בספטמבר 2009

דיאטה צימחונית

צמחונים נמנעים מאכילת מזון מן החי (עוף, הודו, בשר) מסיבות אידיאולוגיות או אחרות.
ישנם יתרונות בריאותיים רבים לצריכה מוגברת של דגנים,ירקות ופירות: הם מכילים רכיבים אנטי-סרטניים כמו ביתא-קרוטן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.
סיבים תזונתיים הרבים שבמזון מן הצומח והפיטואסטרולים (חומרים צמחיים המצויים בשקדים, שיבולת שועל, כוסמת, בוטנים, שומשום, גרעיני חמניות, נבט חיטה, תירס, סויה ושמנים צמחיים) תורמים להורדת הכולסטרול הרע, מעלים את הכולסטרול הטוב ומגבירים את תחושת השובע
בתזונה צמחונית חשוב לשים לב להשלים את הויטמינים והמינרליים החיוניים לגוף ולמוח:
ויטמין B12. מצוי בבשר, ביצים וחלב ומוצריו. חיוני לייצור כדוריות דם אדומות, לתפקוד מערכת העצבים ולגדילה והתפתחות אצל ילדים.
מקורות ברזל לצמחונים: דגנים מלאים, קמח מלא, ירקות ירוקים עליים, קטניות וחלק מהפירות היבשים.
מקורות אבץ לצמחונים: קטניות, שמרים, אגוזים וזרעים, דגנים מלאים.
מקורות סידן לצמחונים: חלב ומוצריו, ירקות עליים ירוקים, אגוזים וזרעים, טופו, פירות יבשים ודגים משומרים.