דיאטוט

יום רביעי, 30 בספטמבר 2009

דיאטת חלבונים

חלבונים הינם בוני שרירים ומכך הסברה כי בריא לאכול חלבונים ואילו פחמימות משמינות, אך בתזונה מאוזנת חשוב לשלב חלבונים עם פחמימות למערך התקין של הגוף
מקורות נפוצים ביותר של חלבון מן הצומח:
פולי סויה מיובשים, זרעי דלעת וזרעי קישוא, נבט חיטה, בוטנים, עשב ים אדום, עדשים מיובשות, פולי שעועית יבשים מכל הסוגים, אפונה יבשה, זרעי חמניות, חומוס, שקדים, זרעי שומשום, אורז פראי ומלא, בורגול, דוחן, אורז חום, אגוזים ועוד.

מקורות חלבונים מן החי:
בשר אדום רזה, בשר הודו, עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב וגבינות. היוגורט הינו מזון חלבוני מעולה ואפשר להתייחס אליו כתחליף לבשר. כמו כן גם ביצים הינם תחליף לבשר כך שאפשר לאכול 1-2 ביצים ליום במקום מנת בשר. חלבונים רצוי לאכול עם ירקות חיים ו-או מבושלים המכילים ויטמין C העוזרים לעיכולם ולספיגת הברזל ורכיבי תזונה נוספים וחשובים.
סוגי דיאטות