דיאטה ים תיכונית היא דיאטה שעשירה בירקות ופירות טריים, בדגנים מלאים, זרעים, אגוזים, קטניות, שמן זית וחלבונים, כגון: דגים, יוגורט, עוף, ביצים וגבינה.
צריכת מוצרי החלב, הבשר והיין, מתונה ומועטה ביחס לירקות, הפירות, הדגנים והאגוזים. כאשר ישנה העדפה לצרוך בעיקר דגים מקבוצת החלבונים.
מבחינת שומנים, יש העדפה לצרוך שומנים לא רוויים הנמצאים באבוקדו, שמן זית, זיתים, שמן קנולה, טחינה, שקדים ובוטנים, לא יותר מכפית עד שתי כפיות ביום.
פעילות גופנית מהווה מרכיב מרכזי וחיוני באורח החיים הים תיכוני.
סוגים של דיאטות