דיאטוט

יום ראשון, 15 בנובמבר 2009

סיבים תזונתיים

תפריט עשיר בסיבים תזונתיים המוסיפים נפח למזון, גורם לתחושת מלאות ושובע ללא תוספת ניכרת של קלוריות. שני סוגי הסיבים – הבלתי מסיסים והמסיסים – טובים לבריאות. סיבים בלתי מסיסים (אינם מתמוססים במים בקלות) נמצאים בחיטה מלאה ובמוצריה, בסובין ובקליפות של פירות וירקות. סיבים מסיסים מווסתים את חילוף החומרים והעיכול ומייצבים את רמת הגלוקוז והכולסטרול בדם. הם נמצאים בעיקר בדגנים כמו שיבולת שועל; בקטניות כמו שעועית, אפונה ועדשים ובפירות ובירקות.
ככל שעיכול המזון אטי, הקיבה מתרוקנת לאט יותר ומרגישים מלאים יותר, סיבים תזונתיים הם דרך אחת לעשות זאת.
במונחי גיל אמיתי, אנשים האוכלים 25 גרם סיבים תזונתיים ביום יכולים להפחית מגילם עד שלוש שנים לעומת מי שאוכלים רק 12 גרם ביום (הכמות הממוצעת למבוגר בארצות הברית). מחקר אחד גם הראה שהגדלת צריכת הסיבים התזונתיים בעשרה גרמים ליום מפחיתה ב-29 אחוז את הסיכון להתקף לב – ומפחיתה 1.9 שנים מהגיל האמיתי.
להלן מוצרי מזון שמספקים סיבים במהירות:
שעועית מבושלת (כוס): 13 גרם
כוסמת (1 כוס): 4.5 גרמים
ארטישוק (1 גדול): 9 גרמים
פולי סויה (1/2 כוס): 5 גרמים
שקדים (24): 4 גרמים
קורנפלקס (1/2 כוס): 6 גרמים